- Praktyka nr 18. Zwiększenie udziału pastwiskowego żywienia krów
- Praktyka nr 19. Wprowadzenie udziału roślin strączkowych/bobowatych w dawkach pokarmowych bydła i zwierząt monogastrycznych
- Praktyka nr 20. Dodatek organicznych kwasów tłuszczowych lub ich soli w dawce pokarmowej krów
- Praktyka nr 21. Wzrost udziału w dawce pokarmowej bydła pasz treściwych
- Praktyka nr 22. Żywienie krów z udziałem 3NOOP
- Praktyka nr 23. Suplementacja dawek pokarmowych węglowodanami niestrukturalnymi
- Praktyka nr 24. Suplementacja dawek pokarmowych tłuszczami roślinnymi o wysokiej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych
- Praktyka nr 25. Suplementacja dawek pokarmowych krów fitobiotykami i ekstraktami roślinnymi
- Praktyka nr 26. Suplementacja dawek pokarmowych krów probiotykami lub eubiotykami